Museum zoekt bestuursleden (tussen de 8 en 12 jaar)

21-06-2016 //

Museum Boijmans Van Beuningen roept de hulp in van kinderen! Het museum laat heel veel kunst zien en organiseert veel leuke activiteiten. Boijmans zoekt kinderbestuursleden tussen de 8 en 12 jaar die willen meedenken over hoe het museum dit doet. Wie volgt?

Rotterdam verjongt. Richting 2030 zal bijna een kwart van alle Rotterdammers jonger zijn dan 19 jaar. Hoog tijd, dacht het Boijmans van Beuningen om kinderen mee te laten denken over hoe een tof museum er eigenlijk uit ziet.

Kinderbestuur

Het museum nodigt kinderen tussen de 8 en 12 jaar om te solliciteren als bestuurslid voor een periode van één jaar met de optie voor verlenging. Het kinderbestuur zal minstens één keer per maand bij elkaar komen en gaat meedenken over het beleid, de programmering en identiteit van het museum. Moeten ze eerst wel even uitleggen wat dat allemaal inhoudt.

Meedenken, meedoen

Tijdens deze bijeenkomsten kijkt jouw kunstkenner naar de kunst in een tentoonstelling, vergadert ze over de activiteiten die worden georganiseerd en mag er advies gegeven worden aan de mensen die in het museum werken. Workshops of speciale trainingen om jezelf te presenteren, een rondleiding te geven of discussies te voeren, zijn inbegrepen.

VIP

Een kinderbestuurslid krijgt uiteraard een VIP-behandeling; hij/zij mag het hele jaar gratis naar het museum, samen met familie of vrienden. Bij openingen is jouw kind eregast en mag meehelpen mee achter de schermen. Naast leuke workshops en activiteiten leert je kind netwerken grin Met kunstenaars, restauratoren of beveiligers en natuurlijk de museumdirecteur.

Goed voorbeeld

Een top initiatief dat recht doet aan de ambities van kinderen. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen bij musea en andere instellingen in de rest van Nederland. Deel dit artikel 'to spread the word'.

Aanmelden?

Woon jij in Rotterdam of de omgeving van Rotterdam en is dit typisch iets voor jouw zoon of dochter? Meld je aan. Dat kan tot uiterlijk 31 juli. Check hier voor meer info, of mail naar kinderbestuur@boijmans.nl.

Vind je dit een leuk artikel? Like ons op Facebook en mis niks.

Over Renate Tromp

Renate Tromp (41) is founder & editor van Ambitious Mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!