Basic instinct

27-05-2016 //

Dus ik moest hoognodig weer eens wat schrijven, maar gezien de vrije tijd die ik me de laatste tijd heb laten welgevallen is het er niet van gekomen. Ik heb natuurlijk geen vrije tijd, want ik heb een baby, maar ik heb wel tijd waarin ik niet aan het werk ben. En als je de tijd neemt is een baby schitterend. Of in ieder geval die van jezelf. Maar daar wou ik het niet over hebben. Want alhoewel ik overduidelijk in ieder geval raakvlakken heb met het gevoelsleven van een vrouw en zelfs tijd neem voor een baby laat dat de algoritmes van het internet volkomen onbewogen. Ik leg het uit.

Ik was even naar Ambitious Mama gesurfd om te lezen waar het zoal over gaat de laatste tijd. En zo te zien nemen de adverteerders het platform alweer een graadje serieuzer, want de advertenties rouleren steeds sneller. Komt door de bezoekersaantallen, dus het goede nieuws is dat het platform voor ambitieuze mama’s steeds beter aftrek vindt. Het slechte nieuws is dat ik als man op het platform voor mama’s die nog steeds wel een carrière ambiëren vooral gewoon gezien wordt als man. Gretig aftrekken zogezegd. Ik zie deze advertentie:

Thaise dames vind je hier! Vrouwen uit het prachtige Thailand. Leer ze hier op het internet kennen.

Tot zover de emancipatie. De adverteerder ziet vooral mijn man zijn en vermoed dat ik mogelijk interesse heb in een leuk moedertje uit een exotisch land. Want waarom staan deze advertenties hier? Waarschijnlijk omdat het werkt. Want kennelijk levert dat wat op. Even een korte uitleg: elke mogelijke advertentieplek op het internet kan je kopen op een veiling en daar krijg je dan een paar trefwoorden over wat mensen daar komen zoeken. Ambitieuze mama’s kan je kennelijk op meer manieren bekijken. Ik klik op verversen om te kijken wat ik dan krijg:

Bekijk. Singels. Zou je uitgaan met een oudere dame? …Die in de buurt woont? Bekijk Foto’s.

Ik moet nog even iets uitleggen. Naast het feit dat de advertentie inkoper wat trefwoorden kan invullen voor de sites waar hij wil adverteren, kan hij ook kiezen wie hij bereikt. Zo weten ze van de cookies op mijn computer wel hoe oud ik ben en dat ik een man ben. Dat is al genoeg om me wat specifieke vrouwsoorten aan te bieden. Alles platslaan. Even denken: Moeders+ambitieus/man+44 = neuken. Zoiets? En hop! Inkopen die hap. Op het fietsenhok naast mijn lagere school stond gekladderd: kut+lul=neuken. Dat niveau.

Als ambitious mama heb je toch best een dillemma, want een mama die zorgt bevredigt een instinct en eentje met ambitie waarschijnlijk niet.

Helaas. Zo werkt het wel. Als je vogel laat kiezen tussen zijn eigen ei en een groot gekleurd paasei, dan kiest ie voor het laatste. Onze instincten houden van overdrijving. Als we dieren objecten voorhouden die een overdreven variant zijn van dingen die hun instincten bevredigen, kiezen ze daarvoor. Altijd. Zo las ik hier. Als ambitious mama heb je toch best een dillemma, want een mama die zorgt bevredigt een instinct en eentje met ambitie waarschijnlijk niet. Gelukkig is instinct in de reclame weliswaar belangrijk, maar in het dagelijks leven kunnen we dat prima onderdrukken hoor. En dat willen we ook.

Enfin. Ik ga even wat foto’s bekijken een siteje verderop. Doei wink

Over peter

43 jaar, volbloed Noord Hollander geëxporteerd naar Twente, ondernemer in onder andere SciSports, Datacadabra en Blutarsky.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!