De Föhnbar? We love it

15-02-2016 //

Er zijn dagen dat je het gewoon heel erg nodig hebt. Dat gevoel dat je de hele wereld aan kan. 'I have 99 problems, but bad hair isn't one of them.' Of op z'n Hollands: als je haar maar goed zit. De eerste Föhnbar in Nederland is een feit!

De föhnbar: er komen er meer

Recent werd de eerste zaak geopend in de Pijp in Amsterdam. Voordat je denkt: ik zit kilometers ver verwijderd van het grootsteedse, er komen er meer! Althans dat is haar ambitie, aldus initiatiefneemster Lindsay Pimontel in de lokale pers. Best een grappig detail is dat ze in een vorige carrière marketing manager was bij Blow Up Media, een bedrijf in grootschalige outdoor oplossingen. Zou ze daar haar lumineuze idee vandaan hebben?

Overgeföhnt uit Amerika

Het idee heeft ze overigens niet zelf bedacht. In de US bestaat het - yeah right - al jaren. 'No cuts. No colour. Just blowouts.' Aleen al de keten Drybar.com heeft meer dan 60 Blow Drybarren door heel Amerika. En ze nodigen vrouwen uit zich te melden als ze er ook eentje bij hen de buurt willen. Ja, ik wil! Amerikaanse vrouwen zullen zich bij een bezoekje aan het winderige en natte Amsterdam rot gezocht hebben. Maar dat hoeft niet meer.

Kost wat

Goedkoop is het niet, maar de prijs is vooral ‘duidelijk’. Voor 30 euro schuif je aan op elk gewenst moment. Tijdens het föhnen zijn er geen spiegels voor dat heerlijek ’ta-da’-effect. En je voelt je daarna de ‘queen of the office’, of de 'queen of the party' of meteen al de ‘queen of the street’.

Bubbles

Oh ja, vergeten we nog bijna het belangrijkste. Waarom heet 't een bar? Omdat er tijdens het föhnen heerlijke bubbles aan je verschijnen. Of zoals ze het zelf zeggen: 'It's a good day, to have a good day.'

Over Renate Tromp

Renate Tromp (41) is founder & editor van Ambitious Mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!