Weg met de paardenstraat: tips om je haar fatsoenlijk op te steken

13-12-2015 //

In de ochtend heb je het druk genoeg. Je bent al blij als de kids met fatsoenlijk haar de deur uitlopen. Laat staan dat je tijd hebt om je eigen haar perfect in model te föhnen. Maar het is absoluut niet nodig om elke dag met een schools paardenstaartje naar je werk te gaan. Met deze tips heb jij in een hand omdraai een stylisch kapsel.

Rommelige twist

Je haar opsteken hoeft geen hele onderneming te zijn. De rommelige twist is super easy en het enige wat je nodig hebt is haarlak en twee speldjes!

In de video wordt er volume gecreëerd met een stijltang, maar als je liever geen hitte op je haar zet kun je ook volume creëren met haarlak. Spray wat haarlak op je vingertoppen en masseer het in bij de haarwortels. Herhaal dit een aantal keer op verschillende plekken. Even op de kop hangen, vingers door het haar: en hup daar is je volle coupe. Aan de slag met de twist:

Vol volume

Volume kun je ook gemakkelijk creëren door te touperen. Voor deze look heb je een kam nodig om te touperen, een elastiek en een paar speldjes. Maak een messy updo met behulp van deze video:  

Snelle updo

Classy en makkelijk. Wat wil je nog meer? Neem voor deze look een elastieke haarband en plaats deze als een kroon op je hoofd. Rol de lengte van je haar en breng het omhoog. Stop dan de rol haar in de elastieke band, gevolgd door de zijkanten van je haar. De zijkanten kun je er geheel of losjes bijstoppen. Simply done!

Vlecht en knot combinatie

Voor veel kapsels is het mooi als je eerst volume aanbrengt. Zo ook voor dit fashionable kapsel. Het leuke aan deze look is dat je twee kapsels in één hebt. Als eerst maak je een vlecht, die je daarna vast maakt in een knot. Slaat de klok en is het weekend? Haal de speldjes van de knot eruit en laat de vlecht loshangen. Je bent in een handomdraai een nieuwe look gecreëerd. All set voor een avondje uit!

Speelse knot

Netjes een toch een beetje speels: deze look is perfect voor werk. Maar ben je een dag thuis druk in de weer, dan is deze knot ook erg fijn. Met slechts alleen een elastiek maak jij deze messy bun. 

Over MaxineAriaans

Maxine Ariaans is afgestudeerd Redactie en Mediaproductie specialist en freelance redacteur bij Ambitious Mama

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!