Samen sporten met je kind

18-12-2015 //

Alle ballen tegelijk in de lucht houden lukt niet altijd. Dat is nu eenmaal zo. Eén van de ballen die bij veel moeders als eerst lijkt te vallen, is die van het zelf sporten. Kan dat nou niet anders? Ja zeker. Door Angela Hof.

Nooit (meer) sporten is zonde. Niet alleen is het ontzettend goed voor je (én je omgeving) om je hoofd leeg te maken en fit te blijven. Ook is bewezen dat sportende ouders vaker sportende kinderen hebben. Voorleven, wordt dat genoemd, het goede voorbeeld geven. En gezonde kinderen willen we allemaal  

Om carrière, gezin en tijd voor jezelf beter te kunnen combineren, zijn er steeds meer sportscholen met een crèche. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken met bijvoorbeeld je partner of de buren. Heb jij even een uur je handen vrij.

Nog een andere mogelijkheid is om samen met je kind te sporten. Want of het nu één jaar is of negen jaar, dat kan op allerlei manieren. Wat dacht je van de volgende opties?

•    Hardlopen met een hardloopbuggy zal je geen toptijd opleveren, maar het is wel een oplossing als je wilt sporten met je kind.
•    Er zijn trainingsgroepen waar je samen met je kind naartoe kan gaan. Voorbeeld hiervan is de Energiebrigade. Een intensieve work-out voor moeder en plezier voor de kinderen. Je kunt terecht met kinderen van 4 maanden tot ongeveer 6 jaar.
•    Mocht er geen initiatief bij jou in de buurt zijn om samen met je kind in groepsverband te trainen, check dan YouTube eens. Daar staan genoeg inspiratiefilmpjes om zelf aan de slag te gaan. Zoek maar eens op ‘mommy and baby workout’.
•    Zit er een sportschool bij de sportvereniging van jouw kind in de buurt? Heb jij even mazzel. Kun je tijdens de training van je kind zelf ook meteen wat beweging meepakken. Geen sportschool in de buurt? Neem dan eens je hardloopschoenen mee en loop een rondje hard.
•    En laten we het bewegen in het dagelijks leven niet vergeten. Samen met je kind op de fiets of lopend naar de supermarkt, een actieve zondagmiddag in het bos en tien minuten samen dansen na het avondeten. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Het is misschien even wat aanpassen en verder denken, maar er zit vast een manier bij die aansluit bij jouw leven. Want aan een gelukkige, energieke moeder heeft je kind veel meer.

Check voor sporten met wat oudere kinderen bijvoorbeeld de volgende filmpjes, beetje Amerikaans maar 'what the heck':

 


 

Over Renate Tromp

Renate Tromp (41) is founder & editor van Ambitious Mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!