De moeder van Pokémon Go is een vader

7-09-2016 //

Ze bestaan: mannen die gericht zijn op de behoeften van de mensen om hem heen. Eén zo’n man met best een beetje vrouwelijke energie heeft gedacht: ‘Hoe kan ik de mensen opvrolijken en relaxen? Weet je wat? We gaan een spelletje doen! Hoe super is dat?’

Ja, want mannen denken nu eenmaal als eerste aan het s-woord: Spelletje! Da’s echt een groot verschil met vrouwen. Vrouwen nemen het vaak veel te serieus. Ook een s-woord, maar lang niet zo leuk.

En de yang-man met ying denkt verder: ‘Een spelletje? Een game moet het worden!’ En hij snapt zelf dat hij extra zijn best moet doen, willen ook meisjes dat leuk vinden. ‘Meisjes vinden knuffels leuk en beestjes lief! Dus dat gaan we doen!’ Een knuffelbeestengame!’

Hij voelt Superman in zich opkomen: ‘Als ik dit kan, kan ik dan iets verzinnen voor de moeders van die meisjes? Vrouwen willen tegenwoordig ‘me-time’, wat dat ook is.’ Als laatste denkt hij aan zichzelf. Zo lief! ‘Ik heb wel weer eens zin om lekker naar buiten te gaan, goed voor de oerman in mezelf.’

Mannen die zulke dingen bedenken, werken keihard om de wereld van de ondergang te redden. Daarom komt het ook goed, wat fout lijkt te gaan. Mag ook wel eens gezegd. In tegenstelling tot mannen die nauwelijks ying energie hebben. Die bedenken vooral dingen die op vechten lijken met winnaars en verliezers. Ligt het aan mij? Of heb ik het al lang niet meer gehoord: ‘We hebben een winnaar!’ De tijden zijn aan het veranderen. Echt!

En dan nu nog meer goed nieuws. Het is gelukt. PokemonGo verovert de wereld. Want zo moet het wel gegaan zijn. De moeder van Pokemon, dat kan nooit een vrouw zijn geweest. Lief toch van die man, die ons dit nieuwe spel gegeven heeft waar onze kids zielsgelukkig mee zijn?

Daarom vind ik het heel flauw, dat er dan toch vrouwen zijn die deze goede bedoelingen en dit speelse eindresultaat weer belachelijk maken. Maar goed, dat zij zo! Want ja als reactie op een vrouw die klaagt, gaan mannen iets maken, materialiseren. Daarom hebben we nu een stofzuiger, afwasmachine en nu dus PokemonGo.
 

Over pc.hoek@tip.nl

Pauline Hoek (eeuwig 38) geeft als rector van De Assepoester Academie trainingen en lezingen over pitchen, onderhandelen en jezelf profileren.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!