Huwelijkse voorwaarden

1-04-2016 //

Een Apeldoornse hockeykakker (hierna te noemen: Partij HIJ)
en
een Amsterdamse straatkat (hierna te noemen: Partij IK)
kwamen 12 jaar geleden het volgende overeen, nadat zij na een feestelijke doch seks-loze nacht de eerste tongkus voor het tandenpoetsen hadden uitgewisseld.

Hierbij nemen wij in aanmerking dat: * Partij HIJ uit een eerder huwelijk kwam en 2 ogenschijnlijke dotjes van kinderen meenam * Partij IK al 5 jaar semi-alleen door het leven ging waarbij het langzaam tot MIJ begon door te
dringen dat prinsen op het witte paard niet in ieder concert des levens voorkwamen.

Enniewee, hoe romantisch het ook allemaal leek, we sloten toch een soort van pact, een contract en verdomd, het was er meteen een voor onbepaalde tijd. Zelfs de proeftijd deed niet terzake in deze start-up.

Artikel 1
Partij HIJ en Partij IK blijven samen, we zorgen voor elkaar en Partij IK ook voor ZIJN kinderen. Daar vloeit uit voort dat partij IK stiefmoeder is en met veel vallen, stiefelen en opstaan zal leren hoe zij deze rol het best kan vervullen voor kleine kindjes die groot worden en tijdens de puberleeftijd een stuk minder dottig.

Artikel 2
Wij pottenbakken er nog een derde dot bij. Note: dat is gelukt, check. Niet dat WE het moeten checken, want hij is overduidelijk aanwezig. Als er 1 ding zeker is, is het wel dat prinsen nog wel bestaan en dat ze al op hele jonge leeftijd beginnen met koninklijk aangeleerd gedrag.

Artikel 3
Partij HIJ en Partij IK delen de zorg voor het huishouden en de kinderen evenredig. Note: hier komen we in een volgende blog nog eens uitgebreid op terug, daar zijn 123 lettertekens niet genoeg voor. Laten we het erop houden dat Partij HIJ en Partij IK hier wat duidelijkere afspraken over dienen te maken.

Artikel 4
Partij HIJ en Partij IK gaan samenwerken. Partij HIJ heeft samen met een partner een sportmedisch centrum in Amsterdam en partij IK is daar 10 jaar geleden ook aan de slag gegaan. Note: dat betekent dat Partij HIJ en Partij IK 24 uur per dag op elkaars lip zitten.

Artikel 5
Alles wat uit artikel 4 tot irritatie / adoratie / confrontatie leidt wordt niet meegenomen naar de huiselijke familiaire sfeer om te voorkomen dat partijen werk en privé op welke denkbare wijze dan ook met elkaar verbinden.

Artikel 6
Het moge duidelijk zijn dat artikel 5 niet volledig te handhaven is en dat er een aantal uitzonderingen mogelijk is. Partij IK en Partij HIJ beoordelen gezamenlijk wanneer de uitzondering van toepassing is en wanneer deze weer beëindigd wordt.

Artikel 7
Partij HIJ en Partij IK spreken af dat er soms gepraat moet worden, ook al is Partij HIJ wel een babbelaar maar geen open boek. Partij IK kan echter vriendelijk doch dwingend met de zogeheten vuist op tafel slaan om het praatuurtje in te luiden. Note: dat is in 96 van de 100 keer heel gezellig. Die andere 4 x komen Partij HIJ en Partij IK in een geschil terecht dat vanzelf weer opgelost wordt. Of niet.

Artikel 8
Partij HIJ en Partij IK spreken af regelmatig de liefde te bedrijven omdat het elkaar fysiek aanraken ervoor zorgt dat er ook geestelijke verwantschap blijft bestaan. Het vermengen van lichaamsvocht zorgt er letterlijk voor dat de relatie blijft stromen. Wanneer drukte, ziekte of mentale stress leidt tot ‘weinig tijd, minder ruimte in het hoofd’ is het voor Partij IK toegestaan de zeester-houding houding aan te nemen dan wel de onderhoudsbeurt in te lassen. Zolang dit maar afgewisseld wordt met goede, diepgaande, opwindende sessies.

Artikel 9
Partijen komen overeen dat er een pertinent verbod staat op het plaatsen van een televisiescherm in de slaapkamer. Ten tijde van ondertekening van dit contract zijn partijen er namelijk van overtuigd dat dit de doodsteek is voor een gezond liefdesleven. Het op de markt komen van Netflix, vloggers, porntube etcetera is geen reden om dit artikel te schenden.

Artikel 10
Deze afspraken worden jaarlijks gecito-toetst. Voldoen Partij HIJ en Partij IK nog aan het landelijk bovengemiddelde danwel hoogbegaafde niveau, de ja of de nee? Bij NEE gaan we op zoek naar Turbo-Bijlessen om te voorkomen dat Partij HIJ of Partij IK naar de buitenspeelse opvang gaan.

Aldus overeengekomen, Olios d’Agua, 27 juni 2004
Partij HIJ                                 Partij IK

Over Jolandavanberkum

Jo van Berkum, 46 jaar, getrouwd, moeder van zoon Kick (7 jaar), stiefmoeder van Thijn (13) en Nikki (18), communicatiemanager bij sportmedisch centrum Fysiomed in Amsterdam.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!