‘It is oké to be an ambitious woman.’

23-04-2016 //

Koningin Maxima sprak vanmorgen op The Innovation Summit georganiseerd door The Next Women. Ambitious Mama was erbij en filmde haar speech. “If our knowledge economy was a vehicle, a woman would be in the driver seat.”

“In Nederland zijn twee van de drie vrouwelijke ondernemers parttime. Als dat een eigen keuze is, is dat natuurlijk prima. Maar vrouwen moeten sociale normen, bescheidenheid en een gebrek aan zelfverzekerdheid nooit in hun weg staan. In werkelijkheid is er geen reden voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Het ontwikkelingsniveau van Nederlandse vrouwelijke ondernemers is hoger dan dat van mannelijke ondernemers. Zelfs hoger dan het gemiddelde van de Europese Unie. Als onze kenniseconomie een voertuig was, zou een vrouw achter het stuur zitten.”

“In de jaren 80 was één op de zes ondernemers vrouw. Nu is dat er éen op de drie. Nu is het tijd voor een volgende grote stap om deze vrouwelijke ondernemers te helpen het beste van zichzelf te laten zien. Dit zal alleen gebeuren als vrouwen echt in zichzelf geloven. Het is oké om een ambitieuze vrouw te zijn. Echt! Het is oké.’

Over Renate Tromp

Renate Tromp (41) is founder & editor van Ambitious Mama.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!