Wat is eigenlijk een ambitieuze moeder?

5-02-2016 //

Ambitie is een interessant fenomeen. Zeker in combinatie met vrouwen, met moeders. Het wordt vaak in relatie gebracht met je carriere, maar voor ambitious mama's speelt er zoveel meer.

Krabben of complimenten

Allereerst wil ik een compliment geven aan Renate Tromp. Zij is voor mij een voorbeeld van een ambitieuze moeder. Zij maakte haar droom waar en startte met Ambitious Mama. Ik begin bewust met dit compliment, niet om te slijmen, maar omdat ik vind dat vrouwen en ambitieuze moeders elkaar meer moeten complimenteren. Van complimentjes groeien mensen. Het is niet voor niets dat elk jaar op 1 maart de nationale complimenten dag is. De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden. Daar word je blij en energiek van het het lijkt wel als het om ambitieuze vrouwen gaat, dat we last hebben van de bekende krabbemand. Vrouwen zijn als krabben. Als je een aantal krabben in een mand zet en eentje probeert eruit te klimmen, dan wordt hij teruggehaald door de rest. Bij de groep blijven en gewoon doen is het adagium, anders word je niet geaccepteerd.

Ambitie en moeder

Maar blijft de vraagt wat is een ambitieuze moeder? Als je zoekt naar wetenschappelijke artikelen, helemaal in Nederland, dan kom je weinig tegen. Een onderzoek dat eruit springt is van Cathelijn Kloeze (Universiteit van Amsterdam) in het kader van haar Masteronderzoek.

Zij gebruikt als definitie van ambitieus; streven om carrière te maken (van Dale, 2006). Daarnaast wordt er over ambitie gezegd dat dit het volgende inhoudt; het verlangen van de werknemer om verder te groeien en de consequenties te accepteren van het investeren in zijn toekomstige ontwikkeling.

Interessant is dat ze vier punten omschrijft die van invloed zijn op de ambities van vrouwen (Van Vianen en Keizer (1992, p. 386): 

  • De ervaringen en prestaties uit het verleden
  • Observatie van een model. Als de betreffende vrouw zelf nog weinig ervaring heeft is hetgoed om een rolmodel voor ogen te hebben. Vaak zijn dit echter mannen. Als vrouwen een mannelijk voorbeeld hebben, dan blijken ze minder positief te zijn over hun toekomst en daardoor minder ambitieus, dan wanneer ze een vrouwelijk model voor zich hebben.
  • Aanmoediging van anderen: omgeving speelt bij vrouwen een belangrijke rol. Aanmoedigingen vanuit het management hebben ook een positieve uitwerking op de ambities van vrouwen.
  • Emotionele reacties; als gedrag gepaard gaat met onaangename fysieker eacties zoals hartkloppingen. Deze reacties kunnen bijdragen aan de waargenomen eigen competenties. Dit laatste punt heeft echter de minste invloed op de waargenomen eigen competenties (Gist en Mitchell, 1988; in van Vianen en Keizer, 1992).

Voor dit onderzoek is echter voornamelijk gekeken naar ambitieuze vrouwen die gemiddeld hoger zullen scoren op ambitie dan de gemiddelde Nederlandse vrouwen. Ik ben geïnteresseerd in het fenomeen ambitieuze moeders. Als ik ambitie koppel aan zowel moeder zijn als vrouw, kom ik tot een andere conclusie. Dat betekent dat ambitie ook te maken heeft met de ambitie als moeder, niet enkel de ambitie op werk gebied, maar ook verder te groeien als mens. Volgens mij is het te beperkt om weer naar het bekende glazen plafond te kijken, het gebeurt zoals ik al vaker heb gezegd op de houten werkvloer.

Niet het glazen plafond maar de houten werkvloer

De gewone gemiddelde Nederlandse vrouw, die werkt, moeder is, soms sport, soms kookt (maar ook wel een naar de afhaal Chinees rent), maar ook probeert te overleven in de waan van de dag. Die bewuste en helaas soms onbewuste keuzes maakt voor zichzelf, voor haar werk, haar gezin maar bovenal dus ook voor zichzelf en durft imperfect te zijn, zoals Brene Brown zo goed omschrijft in haar boeken. Die keuzes maakt voor haar BV IK, pure egoïstische ik tijd en die ook andere vrouwen complimentjes geeft. En soms lekker met een joggingsbroek op de bank ligt met een ongezonde zak chips, lekker puh. Die het beste uit soms twee verschillende werelden probeert te halen, maar vooral aan haar eigen wereld denkt.

Wat Werkende Vrouwen Willen

Wat willen wij ambitieuze moeders? Al in 2012 hebben we door middel van een grote social media actie aandacht gevraagd voor de werkende vrouwen #WWVW, met destijds de volgende onderbouwing in een manifest op Facebook te vinden.

Waarom deze aandacht voor de Werkende Vrouw? Omdat:
 
zij niet met de pakken neerzit of haar motivatie verliest
als zij voor een promotie wordt gepasseerd omdat ze vrouw is
zij uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt
en zij voor haar ambities de hoge kinderopvangkosten trotseert
 
zij ondanks dat ze met scheve ogen wordt aangekeken als zij om 5 uur het kantoor verlaat
uit loyaliteit naar haar werkgever zorgt dat werkzaamheden nooit blijven liggen
zij een ongeëvenaard talent heeft voor jongleren met tijd
en daarbij continue streeft naar de juiste balans tussen werk en privé

omdat zij alleen haar kinderen een toekomst kan geven als zij die zelf heeft

EU onderzoekt arbeid en zorg

Het is inmiddels 2016, en het past nog steeds. Daarom was ik ook blij dat ik gisteren de volgende oproep zag voor een grootschaling onderzoek in EU verband met betrekking tot het beter faciliteren van arbeid en zorg, doe doe svp mee! Er is ook een Nederlandse tekst.

Ik eindig waar ik mee begon, laten we kijken waar we trots op zijn en blij mee zijn, wij ambitieuze moeders. Niet kijken wat we niet goed doen, maar kijken waar we trots op zijn. Laten we het schuldgevoel loslaten. Laten we meer complimenten geven, ik geef de grote dikke Veer aan Renate. Renate wie geef jij een grote dikke veer? Laten we de galerie van super ambitieuze moeders oprichten, met elke dag een nieuwe ambitieuze moeder in de schijnwerper.
 

Over annemieschuit

Annemie Schuitemaker (MHD & RL) van Career & Kids weet als geen ander wat het is om werk en privé te combineren; naast ondernemer is ze moeder van 3 kinderen van 13, 16 en 18 jaar.

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!