10 voordelen van de baas zijn

5-01-2016 //

Leiding geven of baas zijn van een (eigen) bedrijf is spannend, maar neemt vooral ook veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de vrijheid om nieuwe ideeën uit te werken en het zelf indelen van je agenda. De baas zijn is een slimme zet voor ambitious mama’s.

Elke dag creatief bezig

Nieuwe ideeën bedenken, oplossingen vinden, contacten maken en klanten voor je winnen. Als leidinggevende ben je iedere dag creatief bezig. Dat houdt jou scherp en je werk afwisselend.

Dromen realiseren

Waarschijnlijk het leukste van de baas zijn: je eigen ideeën en dromen realiseren. Dat is al een droom op zich.

Op je best zijn wanneer je op je best bent

Als ondernemer kun jij zelf je tijden inplannen, en kan je dus vlammen op de momenten dat jij dat wilt. Je kunt de beste versie van jezelf zijn, of dat nou om 08.00 uur is of om 22.00 uur.

Jezelf oneindig blijven ontwikkelen

Door nieuwe uitdagingen aan te gaan blijf jij jezelf op allerlei fronten ontwikkelen. Door deze ervaring leer je elke dag en haal je het optimale uit jezelf.

Vrouwelijke leider

Jij als vrouwelijke leider presteert beter dan je mannelijke concurrenten. Je maakt beter connectie en je werkt op een hoger niveau samen. Hierdoor werken werknemers ook liever met je samen. Steek die maar in je zak!

Altijd uitdaging

Wie de baas is, wordt op allerlei manieren uitgedaagd. Hoe benut je die kans optimaal en hoe los je dat complexe probleem op. En het fijne? Je voelt je net een superheld als het allemaal perfect uitpakt.

Je eigen agenda beheren

Misschien wel het fijnste van de baas zijn is het beheren van je eigen agenda. Hierdoor kan je privé en werk beter combineren. Moet je kind afzwemmen? Blokken die uren.

Bedrijfssucces is afhankelijk van jou

Het werk en de tijd die jij in het bedrijf steekt zie je terug in het bedrijfssucces. Wat een heerlijk gevoel moet dat geven. En daar mag je ook trots op zijn!

Investeren in wie en wat jij belangrijk vindt

Investeer in projecten en diensten waar jij kansen en succes in ziet. En kies zelf voor de personen met wie jij wilt samenwerken. Klinkt als de perfecte werkcombinatie toch? Ook kan je zelf beslissen wanneer jij kansen aan wilt grijpen of wanneer je juist even rustig aan wilt doen.

Jij bepaalt de bedrijfscultuur

Kies voor de normen en waarden en symbolen en rituelen die jij belangrijk vindt. Hoe wil jij dat collega’s met elkaar omgaan? Door hier goed over na te denken voel jij je helemaal thuis in het bedrijf. 

Bekijk hier het filmpje dat we maakten op The Next Women Summit. Deze vrouwen gingen je voor en begonnen voor zichzelf! Oké, eerlijk is eerlijk, behalve Maxima dan.

Over MaxineAriaans

Maxine Ariaans is afgestudeerd Redactie en Mediaproductie specialist en freelance redacteur bij Ambitious Mama

Reacties

Meer artikelen uit ons netwerk

Volg ons!